Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma kisebb
- kókuszolaj
- 2 l alaplé
- 10 dkg ecetes torma csemege
- 2,5 dl főzőtejszín sovány
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- ételízesítő
- só
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 1 evőkanál nádcukor
- 2 evőkanál petrezselyem vágott
- 15 dkg főtt-füstölt sonka
- 10 dkg edami sajt füstölt
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát egy kevés kókuszolajon, folytonos kevergetés mellett megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tormát és tovább kevergetjük.
- Ezután felöntjük 2l alaplével és mikor felforr, ízesítjük ételízesítővel, 1 mokkáskanál őrölt fehér-borssal, 1 evőkanál nádcukorral és ha kell, akkor teszünk bele még sót.
- Mikor felforr, pár percig főzzük, ezután a 3 evőkanál lisztből és a 2,5 dl tejszínből készített habarással sűrítjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
- Tálaláskor reszelt füstölt sajttal és kókuszolajon pirított sonkával kínáljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tejszínes tormaleves füstölt sajttal és pirított sonkával-hoz!
Kalória
Kalória: 593kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 16gZsír: 46gTelített zsír: 31gKoleszterin: 130mgNátrium: 2187mgKálium: 331mgRost: 2gCukor: 7gA-vitamin: 2013IUC-vitamin: 22mgKalcium: 262mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 800, mai nézettség: 1 )