Temesvári sertésborda recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Temesvári sertésborda
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Temesvári sertésborda.
Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj kiklopfolva
- 1 kávéskanál fűszerpaprika őrölt
- 1 kávéskanál só
- liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma kockákra vágva
- 3 dl paradicsomlé
- 1 kg zöldbab
- víz
- só
- fekete bors őrölt
- 175 g tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerpaprikával.
- A kivert hús mindkét oldalát belemártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
- Kivesszük egy tányérra a visszamaradt olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük a paradicsomlével és visszatesszük a hússzeleteket, rátesszük a babot és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Nem kell több, mert a bab összeesik. Lefedjük és jó puhára pároljuk.
- Ha készen van, akkor a tejfölt elkavarjuk az 1 evőkanál liszttel és a bab tetejére öntjük. Nem kavargatjuk, inkább csak emelgetjük a fakanállal a babot és a húst, hogy egyik se törjön össze. Mártássűrűségűre főzzük be a levét. Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Temesvári sertésborda-hoz!
Tápérték
Kalória: 580kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 53gZsír: 25gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 149mgNátrium: 743mgKálium: 1587mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 984IUVitamin C: 69mgKalcium: 194mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 857, mai nézettség: 1 )