Temesvári sertésborda Temesvári sertésborda

Temesvári sertésborda

Húsételek Sertés

Temesvári sertésborda recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Temesvári sertésborda

Temesvári sertésborda

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Temesvári sertésborda.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 580 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerpaprikával.
  • A kivert hús mindkét oldalát belemártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
  • Kivesszük egy tányérra a visszamaradt olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Felöntjük a paradicsomlével és visszatesszük a hússzeleteket, rátesszük a babot és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Nem kell több, mert a bab összeesik. Lefedjük és jó puhára pároljuk.
  • Ha készen van, akkor a tejfölt elkavarjuk az 1 evőkanál liszttel és a bab tetejére öntjük. Nem kavargatjuk, inkább csak emelgetjük a fakanállal a babot és a húst, hogy egyik se törjön össze. Mártássűrűségűre főzzük be a levét. Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Temesvári sertésborda-hoz!

Tápérték

Kalória: 580kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 53gZsír: 25gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 149mgNátrium: 743mgKálium: 1587mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 984IUVitamin C: 69mgKalcium: 194mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 818, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating