Tepertős gombóc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Tepertős gombóc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tepertős gombóc.
Hozzávalók
- 25 dkg tepertő ropogós
- ½ db vöröshagyma apróra vágva
- 1 csipet petrezselyem apróra vágva
- só
- fekete bors őrölt
- zsír
Elkészítés
- A burgonyát héjában tegyétek fel főni, majd, ha készen van, törjétek össze, adjátok hozzá a lisztet, a tojást, és egy kis zsírt. Ez nem kell, hogy több legyen egy teáskanálnál, de aki gondolja, vajat is használhat. Jól dolgozzátok össze, majd hagyjátok egy kicsit pihenni.
- Fél fej vöröshagymát vágjatok a lehető legapróbbra, kissé pirítsátok elő, majd adjátok hozzá a tepertőt. A pirítást elegendő néhány percig végezni, eközben tehettek hozzá ízlés szerint sót és borsot, a legvégén pedig egy csipet petrezselymet.
- Ha elkészült a töltelék, máris dolgozhatjátok bele a gombóc tésztájába. Akkor lesz jó, ha max. 5cm átmérőjű kis gombócokat formáztok. Ezután bő vízben főzzétek meg, ha pedig elkészült a párolt káposztával és ha van, pörköltszafttal körítve fogyasszátok.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tepertős gombóc-hoz!
Nutrition
Kalória: 1723kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 31gZsír: 127gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 101mgNátrium: 1242mgKálium: 1239mgÉlelmi rost: 9gCukor: 3gVitamin A: 180IUVitamin C: 52mgKalcium: 72mgVas: 6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 157, mai nézettség: 1 )