Tigris piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Tigris piskóta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tigris piskóta.
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összeszitálod a sütőporral és az étkezési keményítővel.
- Egy tálba teszed a felolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval és jól elkevered.
- Folytonos mixerelés közben egyenként hozzá adod a tojásokat, a lisztet, a tejet.
- A tésztát kettéosztod. A felébe a maradék tejet meg a kakaót teszed és természetesen jól elkevered mixerrel.
- Egy sütőformát kivajazol, meglisztezel és elkezded kanállal beletenni a közepébe, előbb 1 kanálnyiit a sárgás tésztából, majd egy kanállal a barnából. A lényeg az, hogy mindig a tészta tetejére tedd a következő kanálnyi tésztát, ne pedig mellé!
- 175°C-on kb. 50 percet sütöd. Ha túl hírtelen kezdene megpirulni a teteje, takard le egy alumínium fóliával! Fogvájóval ellenőrizd, hogy meg van-e jól sülve.
- Ha megsült, hagyd a formában kihűlni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tigris piskóta-hoz!
Tápérték
Kalória: 554kcalSzénhidrát: 116gFehérje: 13gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 111mgNátrium: 362mgKálium: 175mgÉlelmi rost: 3gCukor: 43gVitamin A: 179IUKalcium: 184mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 166, mai nézettség: 1 )