Tigriskifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Tigriskifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tigriskifli.
Elkészítés
- Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a cukrot, a sót és a sütőport. Majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és az olajat.
- A tésztát jól kidagasztjuk és negyed részt elveszünk belőle. Ebbe belekeverjük a kakaóport és a fahéjat, ha kell egy pici tejet adunk hozzá. A két cipót külön-külön megkelesztjük (kb. 1 óra alatt).
- Miután megkelt, mindkét cipót megfelezzük. Először az egyik barna cipót nyújtjuk ki kör alakúra és félretesszük, majd a fehéret. A fehér tészta tetejére rárakjuk a barnát, ami kisebb és 12 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket megfordítjuk, a barna lesz alul és kifli formára feltekerjük.
- Margarinnal kikent tepsire helyezzük és hideg sütőbe toljuk. Csak ekkor kapcsoljuk be a sütőt. Amíg a sütő melegszik, a tészta kel. Közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A másik adag tésztát ugyanígy készítjük el. Közben felforraljuk a vizet, beletesszük a vaníliás és a kristálycukrot, addig főzzük, amíg a cukrok el nem olvadnak. A tűzről levéve belemártjuk a sütőből kivett és még forró kifliket (legegyszerűbb húsvillát használni hozzá).
- A lecsöpögtetett sütiket porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tigriskifli-hez!
Kalória
Kalória: 638kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 13gZsír: 28gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 5mgNátrium: 400mgKálium: 241mgRost: 5gCukor: 15gA-vitamin: 62IUC-vitamin: 0.04mgKalcium: 172mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 176, mai nézettség: 1 )