Tihanyi vaddisznóragu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 120 perc.
Tihanyi vaddisznóragu
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tihanyi vaddisznóragu.
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa nagyobb
- 1 db petrezselyem kisebb
- 1 db lilahagyma
- 4 evőkanál olaj
- 80 dkg vaddisznó lapocka
- só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csipet fekete bors őrölt
- 1 csipet fokhagymás só
- 10 db borókabogyó
- 1 db narancs héja
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál pritamin
- 5 dl tihanyi kékfrankos
Elkészítés
- Megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk a zöldségeket és a hagymát.
- Forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és zsírjára pirítjuk.
- Közben megsózzuk, kakukkfűvel, borssal, fokhagymás sóval, szétnyomott borókabogyóval,
- reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük.
- Apránként aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk, közben gyakran kevergetjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tihanyi vaddisznóragu-hoz!
Tápérték
Kalória: 504kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gNátrium: 504mgKálium: 308mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 2711IUVitamin C: 11mgKalcium: 62mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 517, mai nézettség: 1 )