Tihanyi vaddisznóragu
Vaddisznó Vadhús ételek

Tihanyi vaddisznóragu

Tihanyi vaddisznóragu recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 120 perc.

Tihanyi vaddisznóragu

Tihanyi vaddisznóragu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tihanyi vaddisznóragu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 504 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db sárgarépa nagyobb
  • 1 db petrezselyem kisebb
  • 1 db lilahagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 80 dkg vaddisznó lapocka
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csipet fekete bors őrölt
  • 1 csipet fokhagymás só
  • 10 db borókabogyó
  • 1 db narancs héja
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál pritamin
  • 5 dl tihanyi kékfrankos

Elkészítés
 

  • Megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk a zöldségeket és a hagymát.
  • Forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és zsírjára pirítjuk.
  • Közben megsózzuk, kakukkfűvel, borssal, fokhagymás sóval, szétnyomott borókabogyóval,
  • reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük.
  • Apránként aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk, közben gyakran kevergetjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tihanyi vaddisznóragu-hoz!

Nutrition

Kalória: 504kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gNátrium: 504mgKálium: 308mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 2711IUVitamin C: 11mgKalcium: 62mgVas: 1mg
Keyword húsétel, vaddisznó, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 116, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating