Tiramisu tekercs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Tiramisu tekercs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tiramisu tekercs.
Hozzávalók
Elkészítés
- A 6 tojás fehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk.
- A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és alaposan átkeverjük. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C megsütjük kb. 20 perc alatt.
- A tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, óvatosan leszedjük a papírt. Feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan összekeverjük.
- A kihűlt tésztát megtöltjük a krém 2/3-val. Egy sor hideg kávéba mártott piskótatallért rakunk a tészta alsó részébe majd feltekerjük.
- A maradék krémmel lekenjük a tekercset majd kakaóport szitálunk rá.
- Hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tiramisu tekercs-hez!
Tápérték
Kalória: 982kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 21gZsír: 66gTelített zsír: 37gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 462mgNátrium: 549mgKálium: 455mgÉlelmi rost: 3gCukor: 48gVitamin A: 2649IUVitamin C: 1mgKalcium: 205mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 217, mai nézettség: 1 )