Tojásos marhaszelet Tojásos marhaszelet

Tojásos marhaszelet

Húsételek Marha

Tojásos marhaszelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Tojásos marhaszelet

Tojásos marhaszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásos marhaszelet.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 347 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.)
  • Kuktafazékba öntjük az olajat. Amíg forrósodik, a tojásokat habosra verjük, beleszórjuk a törött borsot és a sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk benne, és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütjük, majd félretesszük.
  • Ha minden szeletet elősütöttünk, visszatesszük a kuktába, ráöntünk 2 pohár vizet, és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk, és a hússzeleteket a jelzéstől számított 25 percig kis lángon pároljuk.
  • Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. A puha hússzeleteket kiszedjük a mártásból. A mártást besűrítjük a lisztes tejföllel. Átforraljuk, végül visszatesszük a húsokat, és még egyszer összeforraljuk.
  • Galuskával vagy makarónival tálaljuk, és sört kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tojásos marhaszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 347kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 15gZsír: 26gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 437mgKálium: 263mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 248IUVitamin C: 1mgKalcium: 78mgVas: 2mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 248, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating