Tojásos nokedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Tojásos nokedli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásos nokedli.
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy lábasban vizet forralunk a galuskának, amikor már forr, megsózzuk.
- A tojásokat egy nagyobb keverőtálba ütjük és a sóval, borssal illetve a megpucolt, majd összezúzott fokhagymával kikeverjük.
- Apránként, felváltva hozzáadjuk az 1-1 ek. lisztet, tejet ill. vizet, összekeverjük (nem kell teljesen homogénre keverni és főleg nem kell sokáig keverni). Akkor jó az állaga, ha nem betonkemény, hanem kellemes állagú és nyúlik a fakanálról. Ha túl kemény lenne pár evőkanál vizet adjunk hozzá, ha túl lágy, akkor lisztet.
- Nem szabad állni hagyni, mert álltában megkeményedhet. Azonnal forrásban levő vízbe szaggatjuk (vagy deszkáról éles késsel vagy nokedliszaggatón keresztül), szaggatás közben kavarunk rajta, hogy ne tapadjanak az újonnan érkezettek a korábbiakra. Mikor az utolsó adaggal is végeztünk, pár percig még főzzük, kóstoljuk és leszűrjük. Meleg zsiradékban átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
- Ahhoz, hogy a sima nokedlinkből tojásos nokedli legyen, 5 tojást felverünk, kevés sóval, némi borssal és kb. 1 dl tejjel (mintha rántottát készítenénk). Egy evőkanál olajat egy serpenyőben felhevítünk és a tojást rajta rántotta szerűen megsütjük. Fakanállal sülés közben aprítjuk, apró cafatokra. Ha kész, a kész galuskával összeforgatjuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Tojásos nokedli-hez!
Kalória
Calories: 529kcalCarbohydrates: 100gProtein: 18gFat: 5gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0.01gCholesterol: 89mgSodium: 932mgPotassium: 277mgFiber: 4gSugar: 3gVitamin A: 226IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 117mgIron: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 330, mai nézettség: 1 )