Töltött csirkevagdalt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Töltött csirkevagdalt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött csirkevagdalt.
Hozzávalók
- 35 dkg csirkehús darált
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg mortadella
- 3 evőkanál trappista sajt reszelt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 7 dkg füstölt sajt
- petrezselyem zöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 2 dl erőleves
- 1 dl vörösbor
Elkészítés
- Egy tálban összekeverem a darált húst, összevágott tojást, mortadellát, a bőrétől megfosztott kolbászt, zsemlemorzsát, reszelt sajtot, felvágott petrezselymet, fokhagymát.
- Egy vágódeszkát megszórok zsemlemorzsával és a húsmasszát elterítem rajta,, téglalappá formálom.
- A massza közepére rakosgatom a csíkokra vágott füstölt sajtot, majd óvatosan feltekerem az egészet.
- A tetejét megkenem a kicsit felvert tojásfehérjével, egy serpenyőben kevés olajon meg pirítom minden oldalról.
- A répát, hagymát, nagyobb darabokba felvágom s egy kiolajozott tepsibe rakom,
- A hústekercset is beleteszem és megsütöm 180 fokon kb: 50 perc alatt.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Töltött csirkevagdalt-hoz!
Tápérték
Kalória: 707kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 36gZsír: 53gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 209mgNátrium: 1020mgKálium: 588mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 6067IUVitamin C: 15mgKalcium: 282mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 164, mai nézettség: 1 )