Töltött dagadó recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 135 perc.
Töltött dagadó
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött dagadó.
Hozzávalók
- 80 dkg sertésdagadó töltésre előkészítve
- 15 dkg gomba szárított erdei
- 1 db zsemle
- 1 db padlizsán kisebb
- 1 db vöröshagyma reszelve
- 5 db tojás főtt
- 2 db tojás nyers
- petrezselyem
- tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Elkészítés
- A töltelékhez a gombát fokhagymás tejbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A zsemlét felkockázzuk, fokhagymás tejbe áztatjuk, ha megpuhul, kinyomkodjuk.
- A gombát lecsöpögtetjük. Tálba tesszük a beáztatott zsemlét, a kisebb darabokra vágott gombát, hozzáadjuk a kis kockára vágott padlizsánt és a felkockázott főtt tojást, a reszelt hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel és két nyers tojással összedolgozzuk.
- A dagadót ezzel a töltelékkel töltjük meg. (úgy is csinálhatjuk, hogy lapjában kinyitjuk, rátesszük a tölteléket és hústűvel összetűzzük, vagy összevarrjuk.)
- A megtöltött húst kívülről sóval, borssal, kakukkfűvel bedörzsöljük, olajjal megkenjük, tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és kisebb lánggal szép pirosra megsütjük.
- Igazán szépen csak hidegen szeletelhető, vagy ha melegen szeretnénk enni, hagyjuk állni 15-20 percig, és aztán próbálkozzunk vele.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Töltött dagadó-hoz!
Tápérték
Kalória: 791kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 25gZsír: 70gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 324mgNátrium: 274mgKálium: 264mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 500IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 40mgVas: 1.4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 540, mai nézettség: 1 )