Töltött dagadó Töltött dagadó

Töltött dagadó

Húsételek Sertés

Töltött dagadó recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 135 perc.

Töltött dagadó

Töltött dagadó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött dagadó.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 45 perc
Teljes idő 2 hours 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 791 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A töltelékhez a gombát fokhagymás tejbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A zsemlét felkockázzuk, fokhagymás tejbe áztatjuk, ha megpuhul, kinyomkodjuk.
  • A gombát lecsöpögtetjük. Tálba tesszük a beáztatott zsemlét, a kisebb darabokra vágott gombát, hozzáadjuk a kis kockára vágott padlizsánt és a felkockázott főtt tojást, a reszelt hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel és két nyers tojással összedolgozzuk.
  • A dagadót ezzel a töltelékkel töltjük meg. (úgy is csinálhatjuk, hogy lapjában kinyitjuk, rátesszük a tölteléket és hústűvel összetűzzük, vagy összevarrjuk.)
  • A megtöltött húst kívülről sóval, borssal, kakukkfűvel bedörzsöljük, olajjal megkenjük, tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és kisebb lánggal szép pirosra megsütjük.
  • Igazán szépen csak hidegen szeletelhető, vagy ha melegen szeretnénk enni, hagyjuk állni 15-20 percig, és aztán próbálkozzunk vele.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Töltött dagadó-hoz!

Tápérték

Kalória: 791kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 25gZsír: 70gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 324mgNátrium: 274mgKálium: 264mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 500IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 40mgVas: 1.4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 524, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése