Töltött hagyma recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Töltött hagyma
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött hagyma.
Hozzávalók
- 8 db vöröshagyma
- 25 dkg sertéshús darált
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 db tojás
- só
- fekete bors
- petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db citrom
- ecet
- olaj
- zsemlemorzsa
- 2 dl húslé
Elkészítés
- A hagymákat úgy tisztítjuk meg, hogy középen a szár csücske megmaradjon dísznek. Közben enyhén ecetes, sós vizet forralunk, a babérlevelet és a hagymákat belerakva 10 percig főzzük. Amikor megfőttek, szűrőlapáttal hideg vízbe átrakjuk, majd szitán lecsöpögtetjük. Ha kihűltek, a csúcs felőli részről egy kis részt egyenletesen levágunk, alaposan kikaparjuk.
- Elkészítjük a tölteléket. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk és kisütjük. A megtisztított, finomra vágott hagymát és a petrezselymet megfuttatjuk rajta, a párolt, összeaprított hagymabelsőt és a fokhagymát is hozzáadjuk. Egy-két percig pirítjuk, majd belekeverjük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Beledolgozzuk a nyers tojást. A tömörségét zsemlemorzsával beállítjuk.
- A hagymák kivájt üregébe töltjük a tölteléket. A kalapokat rátesszük, és egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A csontlevet vagy húslevet a hagymák alá öntjük. Közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Töltött hagyma-hoz!
Tápérték
Kalória: 412kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 9gZsír: 33gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 83mgNátrium: 249mgKálium: 332mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 623IUVitamin C: 15mgKalcium: 73mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 103, mai nézettség: 1 )