Töltött hagyma Töltött hagyma

Töltött hagyma

Töltött zöldség

Töltött hagyma recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Töltött hagyma

Töltött hagyma

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött hagyma.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás köret
Konyha Angol
Mennyiség 8 főre
Kalória 412 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymákat úgy tisztítjuk meg, hogy középen a szár csücske megmaradjon dísznek. Közben enyhén ecetes, sós vizet forralunk, a babérlevelet és a hagymákat belerakva 10 percig főzzük. Amikor megfőttek, szűrőlapáttal hideg vízbe átrakjuk, majd szitán lecsöpögtetjük. Ha kihűltek, a csúcs felőli részről egy kis részt egyenletesen levágunk, alaposan kikaparjuk.
  • Elkészítjük a tölteléket. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk és kisütjük. A megtisztított, finomra vágott hagymát és a petrezselymet megfuttatjuk rajta, a párolt, összeaprított hagymabelsőt és a fokhagymát is hozzáadjuk. Egy-két percig pirítjuk, majd belekeverjük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Beledolgozzuk a nyers tojást. A tömörségét zsemlemorzsával beállítjuk.
  • A hagymák kivájt üregébe töltjük a tölteléket. A kalapokat rátesszük, és egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A csontlevet vagy húslevet a hagymák alá öntjük. Közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Töltött hagyma-hoz!

Tápérték

Kalória: 412kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 9gZsír: 33gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 83mgNátrium: 249mgKálium: 332mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 623IUVitamin C: 15mgKalcium: 73mgVas: 1mg
Keyword hagyma, töltött zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 96, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating