Töltött paprika recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Töltött paprika
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött paprika.
Hozzávalók
a gombóchoz:
- 50 dkg sertés hús darált
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 csomag rizs gyors
- só
- fekete bors őrölt
- édes fűszerpaprika
a léhez:
- 5 db paprika Tv
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg paradicsom sűrítmény
- só
- cukor
Elkészítés
- A darált húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, fűszerezzük sóval, borssal , fűszerpaprikával. Ezt jól összedolgozzuk majd hozzákeverjük a főtt rizst.
- A léhez az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát és pirítjuk. Felöntjük vízzel és felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük.
- Belekeverjük a sűrített paradicsomokat, sózzuk, cukrozzuk.
- A húsból gombócokat formálunk és a lébe rakjuk.
- Felforraljuk, levesszük takarékra és 40-50 percig főzzük.
- Főtt krumplival vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Töltött paprika-hoz!
Kalória
Kalória: 559kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 29gZsír: 27gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 2gKoleszterin: 130mgNátrium: 987mgKálium: 1181mgRost: 6gCukor: 16gA-vitamin: 5318IUC-vitamin: 206mgKalcium: 78mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 206, mai nézettség: 1 )