Törökmézes lepény Törökmézes lepény

Törökmézes lepény

Mézes sütemény Sütemény

Törökmézes lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Törökmézes lepény

Törökmézes lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Törökmézes lepény.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Török
Mennyiség 6 főre
Kalória 850 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük.
  • A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral jó habosra kavarjuk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, majd jól kikeverjük. A lapokat megkenjük, az utolsó lapot csokimázzal vonjuk be.
  • Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap szeletelhető.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Törökmézes lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 850kcalSzénhidrát: 137gFehérje: 15gZsír: 28gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 42mgNátrium: 785mgKálium: 303mgÉlelmi rost: 3gCukor: 67gVitamin A: 1900IUKalcium: 120mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 429, mai nézettség: 1 )
Tagged