Törökmézes lepény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Törökmézes lepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Törökmézes lepény.
Hozzávalók
a tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tej
- 1 db tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
Elkészítés
- A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük.
- A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A margarint a porcukorral jó habosra kavarjuk, és hozzáadagoljuk a kihűlt pépet, majd jól kikeverjük. A lapokat megkenjük, az utolsó lapot csokimázzal vonjuk be.
- Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap szeletelhető.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Törökmézes lepény-hez!
Tápérték
Kalória: 850kcalSzénhidrát: 137gFehérje: 15gZsír: 28gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 42mgNátrium: 785mgKálium: 303mgÉlelmi rost: 3gCukor: 67gVitamin A: 1900IUKalcium: 120mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 429, mai nézettség: 1 )