A Toszkán bableves – A tökéletes választás hideg téli napokra
Toszkán bableves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Ha egy finom és melegítő levest keresel a hideg téli napokra, akkor a Toszkán bableves tökéletes választás lehet számodra. Ez az étel Toszkána régió hagyományos étele, amelyet a helyiek nagyon kedvelnek, és minden évben elkészítik. Ha te is szeretnéd kipróbálni ezt a fantasztikus levest, akkor ne habozz, és próbáld ki a következő receptet!
Toszkán bableves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Toszkán bableves.
Hozzávalók
- 25 dg száraz bab
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ? db zellergumó
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 3 db babérlevél
- 5 levél bazsalikom
- fekete bors
- olívaolaj
- 2 marék száraztészta
Elkészítés
- A babot egy éjszakára beáztatom, majd másnap egy babérlevéllel és pár szem borssal ízesített vízben puhára főzöm.
- A leveshez olívaolajon megfonnyasztom a kockákra vágott hagymát. Rádobom a kisebb kockákra vágott répákat, a felnegyedelt és felkockázott cukkinit, és zellert és pár percig kevergetem.
- Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, a paradicsompürét, ezzel is párolom pár percig, majd felöntöm vízzel.
- Beleszórom a babérlevelet, a rozmaringágat és a bazsalikomleveleket, és addig főzöm, amíg a zöldség már majdnem puha. Ekkor beleteszem a leszűrt babot, és addig főzöm a levest, amíg minden hozzávaló puha nem lesz.
- A leves sűrűjének egyharmadát pár merőkanál lével kimerem, botmixerrel egyneműsítem, majd visszatöltöm, így sűrítem az ételt.
- Végül beleszórom a száraztésztát, és ezzel készre főzöm a levest.
Megjegyzés
Tálalás:
Ha a Toszkán bableves elkészült, akkor tálaláshoz választhatsz friss bazsalikomleveleket és egy szelet friss kenyér is jól illik mellé. Az étel íze és állaga függ a használt babfajtától, de általában krémes és laktató. A rozmaring, bazsalikom és fokhagyma pedig igazán gazdag és intenzív ízt kölcsönöz a levesnek. Jó étvágyat a Toszkán bableves-hez!Nutrition
Kalória: 372kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 12gZsír: 14gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gNátrium: 124mgKálium: 924mgÉlelmi rost: 10gCukor: 7gVitamin A: 2744IUVitamin C: 27mgKalcium: 110mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 128, mai nézettség: 6 )