Turkish Delight recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Turkish Delight
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Turkish Delight.
Hozzávalók
- 40 g zselatin
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1/4 teáskanál borkősav
- 50 ml gyümölcslé ízesítés
- 4 csepp ételszínezék
- 4 csepp vanília aroma
a forgatáshoz:
- porcukor
- kukorica keményítő
Elkészítés
- Először is egy lábasba öntjük a vizet, amire egyből rá is szórjuk a zselatin port. Gyorsan elkeverjük és hagyjuk duzzadni 5 percig.
- A zselatinos keveréket feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről és a habot lekanalazzuk róla.
- Belekeverjük a vaníliaesszenciát, a borkősavat, a citromlevet és az ételszínezéket, majd műanyag fóliával bélelt tálba öntjük. Hagyjuk szoba hőmérsékleten teljesen megdermedni ez kb. 12 óra alatt megtörténik.
- Kukorica keményítőt és porcukrot összekeverjük és egy tálcára elterítjük. Az egész zselét ráborítjuk, majd egy éles késsel felvágjuk.
- A darabokat egyenként is megforgatjuk a keményítős porcukorban.
- Fogyasztásig tároljuk sütőpapírral bélelt fémdobozban.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Turkish Delight-hoz!
Tápérték
Kalória: 379kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 9gZsír: 1gTelített zsír: 0.3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 45mgKálium: 5mgÉlelmi rost: 0.1gCukor: 72gVitamin A: 100IUKalcium: 10mgVas: 0.2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 746, mai nézettség: 1 )