Túrógombóc mák bundában recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Túrógombóc mák bundában
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrógombóc mák bundában.
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- ? db citrom héja
- só
- 20 dkg mák darált
- cukor
Elkészítés
- Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk.
- A tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a fél citrom héjával, és félretesszük.
- A tojásfehérjét csipetnyi sóval lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ha letelt a 20 perc, a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alapos keverést követően pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
- A masszából ezután vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat formázunk, s gyengén forrásban lévő sós vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze .
- A gombócok körülbelül tíz perc elteltével szép sorjában elrúgják magukat a fazék aljáról, s feljönnek a víz felszínére.
- A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg az előkészített cukros mákban. Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Túrógombóc mák bundában-hoz.
Kalória
Kalória: 585kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 27gZsír: 27gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 775mgKálium: 553mgRost: 11gCukor: 29gA-vitamin: 235IUC-vitamin: 1mgKalcium: 835mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 156, mai nézettség: 1 )