Túrógombóc mák bundában Túrógombóc mák bundában

Túrógombóc mák bundában

Édes sütemény Sütemény

Túrógombóc mák bundában recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Túrógombóc mák bundában

Túrógombóc mák bundában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrógombóc mák bundában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 585 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk.
  • A tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a fél citrom héjával, és félretesszük.
  • A tojásfehérjét csipetnyi sóval lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ha letelt a 20 perc, a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alapos keverést követően pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
  • A masszából ezután vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat formázunk, s gyengén forrásban lévő sós vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze .
  • A gombócok körülbelül tíz perc elteltével szép sorjában elrúgják magukat a fazék aljáról, s feljönnek a víz felszínére.
  • A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg az előkészített cukros mákban. Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrógombóc mák bundában-hoz.

Tápérték

Kalória: 585kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 27gZsír: 27gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 775mgKálium: 553mgÉlelmi rost: 11gCukor: 29gVitamin A: 235IUVitamin C: 1mgKalcium: 835mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 128, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése