Túrós derelye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Túrós derelye
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós derelye.
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összegyúrjuk az egyik tojással és a másik tojásfehérjével, egy kevés sóval, és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd fél órán át állni hagyjuk.
- A főtt burgonyát még melegen áttörjük, hozzáadjuk a túrót, a vajat, egy csipet sót, borsot, majd jól összedolgozzuk.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, egyik felére egyenlő közökben halmokat rakunk a túrótöltelékből, a másik felét ráhatjuk, a tészta üresen maradt részét ujjunkkal lenyomkodjuk, és derelyemetszővel kockákra vagdaljuk.
- Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy olajjal kikent tűzálló tálra rétegesen, mindig egy kevés reszelt sajttal megszórva lerakjuk.
- Forró sütőben a sajt megolvadásáig sütjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Túrós derelye-hez!
Kalória
Kalória: 1181kcalSzénhidrát: 102gFehérje: 43gZsír: 67gTelített zsír: 32gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTranszzsír: 1gKoleszterin: 305mgNátrium: 1286mgKálium: 845mgRost: 6gCukor: 3gA-vitamin: 1695IUC-vitamin: 25mgKalcium: 650mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 755, mai nézettség: 1 )