Túrós fonott kalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Túrós fonott kalács
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós fonott kalács.
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakolom és rugalmas labdát dagasztok belőle. 1 órán át hagyom kelni,kicsit átgyúratom,majd újra 20 percet kelesztem.
- Kinyújtom téglalap alakra, megkenem a töltelékkel és felcsavarom, mint a bejglit. Egy éles késsel félbevágom, de az elején kb.10 cm-es részt egyben hagyok.
- A két félbevágott részt összefontam.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, 20 percig kelesztettem. Habart tojással lekentem és 4-es fokozaton szép pirosra sütöttem.
- A formában hagytam kihűlni, de előtte jó alaposan megszórtam vaníliás porcukorral.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Túrós fonott kalács-hoz!
Nutrition
Kalória: 501kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 16gZsír: 14gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 63mgNátrium: 586mgKálium: 200mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 437IUVitamin C: 1mgKalcium: 75mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 132, mai nézettség: 1 )