Túrós fonott kalács Túrós fonott kalács

Túrós fonott kalács

Kelt tészta Tészták

Túrós fonott kalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Túrós fonott kalács

Túrós fonott kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós fonott kalács.
4.50 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 501 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakolom és rugalmas labdát dagasztok belőle. 1 órán át hagyom kelni,kicsit átgyúratom,majd újra 20 percet kelesztem.
  • Kinyújtom téglalap alakra, megkenem a töltelékkel és felcsavarom, mint a bejglit. Egy éles késsel félbevágom, de az elején kb.10 cm-es részt egyben hagyok.
  • A két félbevágott részt összefontam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, 20 percig kelesztettem. Habart tojással lekentem és 4-es fokozaton szép pirosra sütöttem.
  • A formában hagytam kihűlni, de előtte jó alaposan megszórtam vaníliás porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós fonott kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 501kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 16gZsír: 14gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 63mgNátrium: 586mgKálium: 200mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 437IUVitamin C: 1mgKalcium: 75mgVas: 4mg
Keyword kalács, túrós
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 359, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating