Túrós kelt rózsa Túrós kelt rózsa

Túrós kelt rózsa

Kelt tészta Tészták

Túrós kelt rózsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Túrós kelt rózsa

Túrós kelt rózsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós kelt rózsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 888 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a lekenéshez:

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és futtassuk fel.
  • Majd vajat olvasszuk fel.
  • A lisztet tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a cukrot, a csipet sót, a felfuttatott élesztőt, az 1 tojássárgáját és az olvasztott vajat.
  • Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, majd fóliázzuk le. 1 napra a hűtőbe tesszük és otthagytuk megkelni.
  • A túrót törjük szét egy villa segítségévei, majd keverjük hozzá az ízesítőket és keverjük simára. Tejfölből csak annyit tegyünk, hogy kenhető, sűrű krémet kapjunk.
  • A megkelt tésztát nyújtsuk vékonyra, majd szaggassunk ki belőle 10-12 centi átmérőjű köröket.
  • A köröket vágjuk be 6 egyenlő részre. A közepébe tegyünk egy kanálka tölteléket és minden második szirmot csípjünk össze, majd a következő szirmok jönnek.
  • Helyezzük muffin formákba, a túró közepére helyezzünk egy szem meggyet, kenjük le a tészta tetejét olvasztott vajjal. Tegyük előre melegített 180°C fokos sütőbe és süssük szép aranybarnára.
  • Porcukorral hintsük meg tálalás előtt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós kelt rózsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 888kcalSzénhidrát: 121gFehérje: 24gZsír: 35gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 138mgNátrium: 728mgKálium: 356mgÉlelmi rost: 5gCukor: 37gVitamin A: 1089IUVitamin C: 3mgKalcium: 147mgVas: 5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 529, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating