Túrós kelt rózsa recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Túrós kelt rózsa
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós kelt rózsa.
Hozzávalók
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db citromhéja reszelt
- 1 csipet só
- 8 dkg vaj
a töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 4 evőkanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1,5 evőkanál búzadara
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 1 marék meggy magozott
a lekenéshez:
a tálaláshoz:
Elkészítés
- Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és futtassuk fel.
- Majd vajat olvasszuk fel.
- A lisztet tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a cukrot, a csipet sót, a felfuttatott élesztőt, az 1 tojássárgáját és az olvasztott vajat.
- Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, majd fóliázzuk le. 1 napra a hűtőbe tesszük és otthagytuk megkelni.
- A túrót törjük szét egy villa segítségévei, majd keverjük hozzá az ízesítőket és keverjük simára. Tejfölből csak annyit tegyünk, hogy kenhető, sűrű krémet kapjunk.
- A megkelt tésztát nyújtsuk vékonyra, majd szaggassunk ki belőle 10-12 centi átmérőjű köröket.
- A köröket vágjuk be 6 egyenlő részre. A közepébe tegyünk egy kanálka tölteléket és minden második szirmot csípjünk össze, majd a következő szirmok jönnek.
- Helyezzük muffin formákba, a túró közepére helyezzünk egy szem meggyet, kenjük le a tészta tetejét olvasztott vajjal. Tegyük előre melegített 180°C fokos sütőbe és süssük szép aranybarnára.
- Porcukorral hintsük meg tálalás előtt.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Túrós kelt rózsa-hoz!
Kalória
Kalória: 888kcalSzénhidrát: 121gFehérje: 24gZsír: 35gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTranszzsír: 1gKoleszterin: 138mgNátrium: 728mgKálium: 356mgRost: 5gCukor: 37gA-vitamin: 1089IUC-vitamin: 3mgKalcium: 147mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 653, mai nézettség: 1 )