Túrós pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Túrós pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós pite.
Hozzávalók
a tésztához:
a töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 evőkanál liszt
- 1 db citromhéja reszelt
Elkészítés
- A töltelékhez kemény habbá vertem a tojásfehérjéket. A porcukrot összekevertem a vaníliás cukorral és a liszttel. A túrót villával áttörtem, és összevegyítettem az összes hozzávalót.
- A tésztához lisztben elkevertem a sót. Mélyedést készítettem, amibe beleszórtam a porélesztőt, a cukrot, ráöntöttem a langyos tejet.
- A tojássárgákat kikevertem a vajjal, majd ezt is hozzáadtam a lisztes keverékhez. Dagasztógéppel kidolgoztattam a tésztát. Kelesztés nélkül dolgoztam vele tovább.
- Kétfelé vettem. Az egyik felét egy 30×20 cm-es tepsi aljába simítottam. (Nem tettem alá sütőpapírt, a vajas tészta így is szépen kijött a tepsiből.) Ráöntöttem a tölteléket, befedtem a kinyújtott másik lappal.
- Háromnegyed órát pihentettem, majd megszurkáltam és 180°C fokos sütőben 25 percig sütöttem. Nem szeretem, ha túlságosan kiszárad a tészta, kicsit mindig szaftosabbra hagyom. Egyébként lehet 30-35 percig sütni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Túrós pite-hez!
Nutrition
Kalória: 689kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 21gZsír: 29gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 202mgNátrium: 717mgKálium: 235mgÉlelmi rost: 2gCukor: 45gVitamin A: 952IUVitamin C: 1mgKalcium: 125mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 674, mai nézettség: 4 )