Túrós sztrapacska Túrós sztrapacska

Túrós sztrapacska

Egyéb Egytálételek

Túrós sztrapacska recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Túrós sztrapacska

Túrós sztrapacska

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós sztrapacska.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Szlovák
Mennyiség 2 főre
Kalória 1367 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A nyers burgonyát az aprólyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk.
  • A burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy galuska állagú tésztát kapjunk.
  • A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd ha feljön a víz tetejére, tésztaszűrővel kiszedjük.
  • Juhtúróval vagy tehéntúróval megszórva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Adhatunk hozzá ízlés szerint pirított szalonnakockát.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós sztrapacska-hoz!

Tápérték

Kalória: 1367kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 32gZsír: 88gTelített zsír: 38gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTrans Fat: 1gKoleszterin: 212mgNátrium: 1269mgKálium: 1240mgÉlelmi rost: 7gCukor: 8gVitamin A: 921IUVitamin C: 40mgKalcium: 274mgVas: 6mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 835, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése