Túrós sztrapacska recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Túrós sztrapacska
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós sztrapacska.
Hozzávalók
Elkészítés
- A nyers burgonyát az aprólyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk.
- A burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy galuska állagú tésztát kapjunk.
- A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd ha feljön a víz tetejére, tésztaszűrővel kiszedjük.
- Juhtúróval vagy tehéntúróval megszórva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Adhatunk hozzá ízlés szerint pirított szalonnakockát.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Túrós sztrapacska-hoz!
Kalória
Kalória: 1367kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 32gZsír: 88gTelített zsír: 38gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTrans Fat: 1gKoleszterin: 212mgNátrium: 1269mgKálium: 1240mgRost: 7gCukor: 8gA-vitamin: 921IUC-vitamin: 40mgKalcium: 274mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 894, mai nézettség: 1 )