Újházi tyúkhúsleves Újházi tyúkhúsleves

Újházi tyúkhúsleves

Húsleves Levesek

Újházi tyúkhúsleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 105 perc.

Újházi tyúkhúsleves

Újházi tyúkhúsleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Újházi tyúkhúsleves.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra 20 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 421 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Nyakát, máját, zúzáját hozzátesszük. Kb. 2,5 l hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd lassú forralással tovább főzzük.
  • Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a leveszöldséget, a vékony metéltre vágott gombát, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldpaprikát. Ha friss zöldborsónk van, a zöldséggel együtt tesszük a levesbe, ha konzerv, akkor a főzés végén.
  • Tálalás előtt egy kevés levesben külön kifőzött finommetéltet teszünk bele.
  • A levest a hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk, és külön adunk hozzá ecetes tormát.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Újházi tyúkhúsleves-hez!

Tápérték

Kalória: 421kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 35gZsír: 27gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 189mgNátrium: 302mgKálium: 822mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 6651IUVitamin C: 50mgKalcium: 65mgVas: 3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 6 046, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése