Újházi tyúkhúsleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 105 perc.
Újházi tyúkhúsleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Újházi tyúkhúsleves.
Hozzávalók
- 1,50 kg tyúk
- 25 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyem
- zeller
- 10 dkg gomba
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 20 dkg karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- só
- fekete bors
- 2 dkg gyömbér
Elkészítés
- A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Nyakát, máját, zúzáját hozzátesszük. Kb. 2,5 l hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd lassú forralással tovább főzzük.
- Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a leveszöldséget, a vékony metéltre vágott gombát, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldpaprikát. Ha friss zöldborsónk van, a zöldséggel együtt tesszük a levesbe, ha konzerv, akkor a főzés végén.
- Tálalás előtt egy kevés levesben külön kifőzött finommetéltet teszünk bele.
- A levest a hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk, és külön adunk hozzá ecetes tormát.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Újházi tyúkhúsleves-hez!
Tápérték
Kalória: 421kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 35gZsír: 27gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 189mgNátrium: 302mgKálium: 822mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 6651IUVitamin C: 50mgKalcium: 65mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 6 046, mai nézettség: 1 )