Vadas marha recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 155 perc.
Vadas marha
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadas marha.
Hozzávalók
- 60 dkg marhafartő szeletelve
- 50 dkg sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl víz
- 4 db babérlevél
- só
- fekete bors
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát,a felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát olajon pároljuk,majd pirítjuk.
- Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott húst és tovább pirítjuk.
- Majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel és lassan puhára főzzük.
- Amikor megfőtt a hús kiszedjük egy tányérra és a visszamaradt zöldségeket összeturmixoljuk botmixerrel.
- Külön edényben egy nagyon kicsi vízben elkeverjük a cukrot és aranybarnára karamellízaljuk. Pár evőkanál mártást rakunk a karamellízalt cukorhoz és elkeverjük benne a cukrot,majd a többi mártáshoz öntjük. A tejfölt belekeverjük a mártásba és visszarakjuk a húsokat.
- Forralunk rajta egyet és kész is van.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vadas marha-hoz!
Nutrition
Kalória: 597kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 29gZsír: 40gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 133mgNátrium: 585mgKálium: 1101mgÉlelmi rost: 6gCukor: 19gVitamin A: 21205IUVitamin C: 29mgKalcium: 164mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 771, mai nézettség: 1 )