Vadas mártás zsemlegombóccal
Húsételek Sertés

Vadas mártás zsemlegombóccal

Vadas mártás zsemlegombóccal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 120 perc.

Vadas mártás zsemlegombóccal

Vadas mártás zsemlegombóccal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadas mártás zsemlegombóccal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 40 perc
Teljes idő 2 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 507 kcal

Hozzávalók
  

a mártáshoz:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • fűszerek
  • mustár

a zsemlegombóchoz:

  • 5 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés
 

  • A hagymát megpároljuk, majd hozzátesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, és így is pároljuk még egy kicsit. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral.
  • Utána a húsokat kicsit klopfoljuk, enyhén megsózzuk, és kis olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor minden szelet megsült, akkor beletesszük a zöldséges lébe (annyi lé legyen rajta, amennyi ellepi). Puhára főzzük benne a húsokat. Ha megpuhultak, kiszedjük a húsokat, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket, majd tejfölös habarást adunk hozzá.
  • A zsemléket 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és kicsi olajon megpirítjuk.
  • Egy kisebb fej hagymát kockára vágunk, és megpirítjuk.
  • Ha hűlt egy kicsit a kenyérkocka, adunk hozzá annyi vizet, hogy ne legyen lágy, de már kemény se legyen, majd masszává gyúrjuk. Állni hagyjuk 15 percig, közben sós vizet teszünk fel főni.
  • Ha letelt az idő, a kenyérkockákhoz adjuk a hagymát az olajjal együtt, a tojásokat, aprított petrezselyemzöldet, sót, borsot. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  • Ha felforrt a víz, beletesszük a gombócokat, de a víznek nem szabad zubognia, csak éppen, hogy főjön. Kb. 20-25 percig fő, az idő a gombócok nagyságától függ.
  • Ha kész, leszűrjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vadas mártás zsemlegombóccal-hoz!

Nutrition

Kalória: 507kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 63gZsír: 14gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 239mgNátrium: 256mgKálium: 1148mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 3326IUVitamin C: 15mgKalcium: 88mgVas: 4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 614, mai nézettség: 2 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating