Vadász-nokedli Vadász-nokedli

Vadász nokedli

Főtt tészta Tészták

Vadász nokedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Vadász-nokedli

Vadász nokedli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadász nokedli.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Fogás főétel
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre
Kalória 1240 kcal

Hozzávalók
  

a nokedlihez:

az összeállításhoz:

Elkészítés
 

  • Ebből a mennyiségből összekeverjük a nokedlitésztát, s amikor a víz lobogni kezd beleszaggatjuk. Majd amikor már megfőtt leszűrjük és félre tesszük
  • Egy serpenyőben zsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.
  • Hozzáadjuk a két szelet házi húsos szalonnából összevágott kockákat, és 20 dkg felcsíkozott bacon szalonnát.
  • Kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg átüvegesednek. (nem szabad a szalonnákat szárazra sütni).
  • Beleborítjuk a kifőtt nokedliket, összekeverjük és a reszeltsajtot rászórjuk. Ezzel is elkeverjük.
  • Tetejére pár kocka fűszerezett olajban érlelt feta sajtot és apróra vágott bazsalikomot szórunk. Aki szereti tejföllel is dúsíthatja.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vadász nokedli-hez!

Tápérték

Kalória: 1240kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 32gZsír: 95gTelített zsír: 40gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 37gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 228mgNátrium: 1824mgKálium: 309mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 867IUVitamin C: 2mgKalcium: 486mgVas: 4mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 032, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating