Vadász nokedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Vadász nokedli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadász nokedli.
Hozzávalók
az összeállításhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg bacon
- 25 dkg sajt ez vegyes is lehet
- bazsalikom aprított
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
- Ebből a mennyiségből összekeverjük a nokedlitésztát, s amikor a víz lobogni kezd beleszaggatjuk. Majd amikor már megfőtt leszűrjük és félre tesszük
- Egy serpenyőben zsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a két szelet házi húsos szalonnából összevágott kockákat, és 20 dkg felcsíkozott bacon szalonnát.
- Kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg átüvegesednek. (nem szabad a szalonnákat szárazra sütni).
- Beleborítjuk a kifőtt nokedliket, összekeverjük és a reszeltsajtot rászórjuk. Ezzel is elkeverjük.
- Tetejére pár kocka fűszerezett olajban érlelt feta sajtot és apróra vágott bazsalikomot szórunk. Aki szereti tejföllel is dúsíthatja.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vadász nokedli-hez!
Nutrition
Kalória: 1240kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 32gZsír: 95gTelített zsír: 40gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 37gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 228mgNátrium: 1824mgKálium: 309mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 867IUVitamin C: 2mgKalcium: 486mgVas: 4mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 888, mai nézettség: 1 )