Vadász tokány babbal
Vaddisznó Vadhús ételek

Vadász tokány babbal

Vadász tokány babbal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 235 perc.

Vadász tokány babbal

Vadász tokány babbal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadász tokány babbal.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 3 óra 30 perc
Teljes idő 3 óra 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1023 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg vaddisznóhús csont nélküli
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg kovászos uborka
  • 12 dkg paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 dl fehérbor
  • fekete bors őrölt
  • majoranna
  • fokhagyma
  • trombitagomba

a körethez:

  • 10 dkg bab
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt tarja apróra vágva
  • 1 dl olaj
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 1 db zöldpaprika apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzott
  • babérlevél
  • bors
  • fűszerpaprika
  • szegfűbors

Elkészítés
 

  • A kellően megmosott vaddisznóhúst vékony csíkokra vágjuk a füstölt szalonnával együtt. A húst hideg vízbe rakjuk, a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük.
  • A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, apróra vágott paprikát és néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst.
  • Amikor a hús színét veszti, felöntjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megsült szalonnacsíkokat, az apró csíkokra vágott hámozott uborkát és még egyszer jól felforraljuk - ügyelve arra, hogy a leve rövid legyen.

a bab elkészítése:

  • A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük és kb. 5 dl friss vízben 40-45 percig főzzük, míg a bab puha nem lesz, de még nem megy széjjel. Tegyük rá a vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika felét, továbbá a sót, borsot, pirospaprikát, szegfűborsot, babérlevelet, majd a rizst és 2,5 dl forró vizet.
  • Befedve, takaréklángon főzzük további 35-40 percet, míg a lé el nem főtt. Keverjünk bele 4 evőkanál olajat és vegyük le a tűzről.
  • Míg a rizs fő, a maradék olajban pároljuk meg a megmaradt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és az apróra vágott sonkát.
  • Ha megsült, öntsük a rizses babra feltétként.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Vadász tokány babbal-hoz!

Nutrition

Kalória: 1023kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 44gZsír: 70gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 35gTrans Fat: 1gKoleszterin: 51mgNátrium: 667mgKálium: 820mgÉlelmi rost: 7gCukor: 10gVitamin A: 1437IUVitamin C: 89mgKalcium: 118mgVas: 3mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 275, mai nézettség: 1 )