Vaddisznó pecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 220 perc.
Vaddisznó pecsenye
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vaddisznó pecsenye.
Hozzávalók
- 3 kg vaddisznó comb csonttal együtt
- 5 db paradicsom
- 5 db paprika
- 3 db vöröshagyma
- 1 csomag vadfűszerkeverék
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg bacon
- 1 kg burgonya
Elkészítés
- A bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát tüskékre szeleteljük. A húst bevagdaljuk, és megtűzdeljük a fokhagymával, és a baconnel. A fűszerkeverékkel alaposan bekenjük a húst, és hűtőbe 1-2 órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
- A kicsumázott paprikát, a hagymát, és a paradicsomot felkarikázzuk.
- A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
- Egy nagy tepsibe középre fektetjük a megtűzdelt combot, és köré halmozzuk az összekevert zöldségeket.
- 150°C fokos sütőben sütjük lefóliázva 2,5 óráig, majd további 30-40 percig 200°C fokos sütőben készre pirítjuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vaddisznó pecsenye-hez!
Kalória
Kalória: 554kcalSzénhidrát: 26gFehérje: 71gZsír: 17gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 11mgNátrium: 489mgKálium: 565mgRost: 3gCukor: 3gA-vitamin: 300IUC-vitamin: 52mgKalcium: 60mgVas: 0.9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 895, mai nézettség: 1 )