Vaddisznó pecsenye
Vaddisznó Vadhús ételek

Vaddisznó pecsenye

Vaddisznó pecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 220 perc.

Vaddisznó pecsenye

Vaddisznó pecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vaddisznó pecsenye.
5 csillag 1 értékelés alapján
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 hrs 10 perc
Teljes idő 3 hrs 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 554 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 kg vaddisznó comb csonttal együtt
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 csomag vadfűszerkeverék
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 kg burgonya

Elkészítés
 

  • A bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát tüskékre szeleteljük. A húst bevagdaljuk, és megtűzdeljük a fokhagymával, és a baconnel. A fűszerkeverékkel alaposan bekenjük a húst, és hűtőbe 1-2 órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  • A kicsumázott paprikát, a hagymát, és a paradicsomot felkarikázzuk.
  • A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  • Egy nagy tepsibe középre fektetjük a megtűzdelt combot, és köré halmozzuk az összekevert zöldségeket.
  • 150°C fokos sütőben sütjük lefóliázva 2,5 óráig, majd további 30-40 percig 200°C fokos sütőben készre pirítjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vaddisznó pecsenye-hez!

Nutrition

Kalória: 554kcalSzénhidrát: 26gFehérje: 71gZsír: 17gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 11mgNátrium: 489mgKálium: 565mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 300IUVitamin C: 52mgKalcium: 60mgVas: 0.9mg
Keyword húsétel, vad
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 218, mai nézettség: 1 )