Vajas-mandulás sütemény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Vajas-mandulás sütemény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vajas-mandulás sütemény.
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 180 ºC-ra előmelegítem. A vajat folyékonnyá olvasztom, majd a tészta hozzávalóit a receptben írt sorrendben robotgéppel alaposan összedolgozom. Egy közepes tepsit kivajazok a tésztát belesimítom. 15 percig sütöm.
- A tetejére a vajat felolvasztom és összedolgozom a cukorral és mindkét fajta mandulával, majd annyi tejet adok hozzá, hogy krémes masszát kapjak. A megsült tésztára rásimítom a mandulás masszát. Nem kell megijedni attól, hogy folyós a massza (azért írom ezt, mert nekem meglepő volt, noha logikusan végig gondolva a receptet, ez természetes 🙂 ), a tésztát nem áztatja el, hanem csak finoman beleolvad. Hogy ez megtörténjen, visszateszem a sütőbe és további 20 percig sütöm. Miután a tepsiben kihűlt, felvágom.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vajas-mandulás sütemény-hez!
Kalória
Kalória: 1157kcalSzénhidrát: 124gFehérje: 17gZsír: 70gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 24gTrans Fat: 2gKoleszterin: 247mgNátrium: 423mgKálium: 393mgRost: 5gCukor: 86gA-vitamin: 1814IUC-vitamin: 0.2mgKalcium: 201mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 316, mai nézettség: 1 )