Vargányás rizottó Vargányás rizottó

Vargányás rizottó

Egytálételek

Vargányás rizottó recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Vargányás rizottó

Vargányás rizottó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vargányás rizottó.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre
Kalória 671 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy teflonnal bevont fedhető mély serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és 1,5 ek vajat. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  • Hozzáöntjük a rizst és lepirítjuk. Az alapléhez hozzáöntjük a bor felét, és merőkanállal el kezdjük hozzáadagolni a húslevest a rizshez. Mindig annyi levet adunk, hogy épp elfedje és addig kevergetjük egyenletesen kis láng mellett, míg a levet a rizs magába nem szívja. Addig ismételjük, míg a lé el nem fogy és a rizs megpuhul.
  • Közben egy másik serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt vargányát. Ha a vargánya megpirult sózzuk borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A lángot feljebb vesszük és hozzáöntjük a maradék bort. Addig kevergetjük, míg elillan az alkohol.
  • A tüzet kis lángra vesszük, hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a parmezán felét, és a fokhagymát. Pár perc alatt elkeverjük.
  • A gombás szószt hozzákeverjük a rizshez és 2-3 perc alatt összeforgatjuk. Levesszük a tűzről és megszórjuk a petrezselyemmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vargányás rizottó-hoz!

Tápérték

Kalória: 671kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 16gZsír: 35gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 95mgNátrium: 353mgKálium: 988mgÉlelmi rost: 7gCukor: 3gVitamin A: 1867IUVitamin C: 17mgKalcium: 274mgVas: 2mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 299, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating