Vatta süti
Krémes Sütemény

Vatta süti

Vatta süti recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Vatta süti

Vatta süti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vatta süti.
4.5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 före
Kalória 886 kcal

Hozzávalók
  

  • 6 db tojás
  • 21 dkg porcukor
  • 3 csomag puncs pudingpor amit főzni kell
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

a töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

a fehér mázhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor

a csokimázhoz:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál víz forró
  • 2 dkg margarin
  • 3 ml rumaroma

Elkészítés
 

  • A tésztához a 6 tojás fehérjét gőz felett keményre verjük a porcukorral.
  • A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kikeverjük és belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Megsütjük.
  • A margarint habosra keverjük 15 dkg porcukorral,a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a 3 tojás sárgáját és a citrom héját. A kihűlt, ketté vágott tészta közé kenjük.
  • A 3 tojás fehérjét gőz felett 18 dkg porcukorral keményre verjük és a tészta tetejére kenjük elkészítjük a csokimázt és megcirmozzuk vele a fehér mázt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vatta süti-hez!

Nutrition

Kalória: 886kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 10gZsír: 43gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 261mgNátrium: 642mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 1gCukor: 97gVitamin A: 1985IUVitamin C: 3mgKalcium: 127mgVas: 2mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 1 872, mai nézettség: 4 )