Végvári falatok recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Végvári falatok
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Végvári falatok.
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszűz
- 15 dkg zöldbab
- só
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
- 8 dkg zsír
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 csipetnyi fekete bors
- 1 dl csontlé
- 1 dl alkohol
- 3 cl konyak
Elkészítés
- A húsból vágott érméket gyengén kiverem. A zöldbabot megtísztittom, feldarabolom, és sós vízben megfőzöm.
- A zöldbabot megtisztítom, feldarabolom, és sós vízben megfőzöm. A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomot forró vízbe mártva a héját lehúzom, majd kockára aprítom.
- A szalonnát ugyancsak kockákra vágom, és a zsírját kisütöm. A kolbászt felkockázom. A vöröshagymát megtisztítom és felkarikázom.A zsírban megpirítom a szalonnát , a vöröshagymát, feloldom benne a fűszerpaprikát, és csontlével felengedem. Beleteszem sorban a kolbászt, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zöldbabot, sóval, borssal ízesítem és felforralom.
- A húst megsózom, és külön hirtelen kisütöm. A húst a ragura helyezve konyakos alkohollal meglocsolom, és a láng felett összerázom, hogy az alkohol begyulladjon. Megvárom, amíg teljesen elég, utána tálalom.
- Körete párolt rizs vagy hasábburgonya.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Végvári falatokhoz!
Nutrition
Kalória: 657kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 39gZsír: 41gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 148mgNátrium: 860mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 200IUVitamin C: 28.9mgKalcium: 40mgVas: 2.9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 732, mai nézettség: 1 )