Virslis kifli Virslis kifli

Virslis kifli

Sós sütemény Sütemény

Virslis kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.

Virslis kifli

Virslis kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 578 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóiból rugalmas masszát dagasztottam és duplájára kelesztettem.
  • Lisztes deszkára borítottam és kb. 25 cm széles és 80 cm hosszúságú téglalappá nyújtottam.
  • Hosszában kettőbe,szélességében nyolcba vágtam, így 16 db. 12 x 10 cm es lapokat kaptam.
  • Mindegyikbe egy egy virslit csavartam és tepsibe,egymás mellé raktam.
  • Tetejüket éles késsel kissé bevagdostam és fél órát újból kelni hagytam.
  • A tojássárgáját a fél dl tejjel elkavartam és lekentem vele a ba kiflik tetejét.
  • Szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Virslis kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 578kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 25gZsír: 29gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 66mgNátrium: 1180mgKálium: 157mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 400IUKalcium: 120mgVas: 4.3mg
Keyword kifli, virsli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 871, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating