Virslis kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 40 perc.
Virslis kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis kifli.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból rugalmas masszát dagasztottam és duplájára kelesztettem.
- Lisztes deszkára borítottam és kb. 25 cm széles és 80 cm hosszúságú téglalappá nyújtottam.
- Hosszában kettőbe,szélességében nyolcba vágtam, így 16 db. 12 x 10 cm es lapokat kaptam.
- Mindegyikbe egy egy virslit csavartam és tepsibe,egymás mellé raktam.
- Tetejüket éles késsel kissé bevagdostam és fél órát újból kelni hagytam.
- A tojássárgáját a fél dl tejjel elkavartam és lekentem vele a ba kiflik tetejét.
- Szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.
Jegyzetek
Jó étvágyat az Virslis kifli-hez!
Kalória
Kalória: 578kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 25gZsír: 29gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 66mgNátrium: 1180mgKálium: 157mgRost: 2gCukor: 3gA-vitamin: 400IUKalcium: 120mgVas: 4.3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 928, mai nézettség: 1 )