Virslis lábtörlő recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Virslis lábtörlő
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis lábtörlő.
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ezután kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
- Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük a „lábtörlőt”.
- Mikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti zöldségekkel,salátákkal tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Virslis lábtörlő-höz!
Nutrition
Kalória: 538kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 23gZsír: 17gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 1082mgKálium: 210mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 150IUKalcium: 40mgVas: 4.9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 408, mai nézettség: 1 )