Vörösboros pirított sertésmáj Vörösboros pirított sertésmáj

Vörösboros pirított sertésmáj

Húsételek Sertés

Vörösboros pirított sertésmáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Vörösboros pirított sertésmáj

Vörösboros pirított sertésmáj

Recept ajánlat ebédre, Vörösboros pirított sertésmáj.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 405 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.
  • A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.
  • Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vörösboros pirított sertésmáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 405kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 55gZsír: 10gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 753mgNátrium: 710mgKálium: 990mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 55874IUVitamin C: 111mgKalcium: 69mgVas: 60mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 009, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése