Vörösboros pirított sertésmáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Vörösboros pirított sertésmáj
Recept ajánlat ebédre, Vörösboros pirított sertésmáj.
Hozzávalók
- 1 kg sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom hámozott
- 1 db paprika lecsó
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- majoránna kevés
- fekete bors őrölt
- só
- 1 evőkanál zsír a hagyma dinszteléséhez
Elkészítés
- A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.
- A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.
- Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vörösboros pirított sertésmáj-hoz!
Kalória
Kalória: 405kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 55gZsír: 10gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 753mgNátrium: 710mgKálium: 990mgRost: 3gCukor: 5gA-vitamin: 55874IUC-vitamin: 111mgKalcium: 69mgVas: 60mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 113, mai nézettség: 2 )