Vörösboros szarvas csíkok Vörösboros szarvas csíkok

Vörösboros szarvas csíkok

Szarvas Vadhús ételek

Vörösboros szarvas csíkok recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 95 perc.

Vörösboros szarvas csíkok

Vörösboros szarvas csíkok

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vörösboros szarvas csíkok.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 881 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szarvascombot egyforma csíkokra felvágjuk, majd egy edénybe tesszük, meghintjük korianderrel, rozmaringgal és kakukkfűvel, majd annyi olajat öntünk rá, hogy teljesen ellepje. így 1-2 napot hűvös helyen állni hagyjuk.
  • Ezután a májat is felszeleteljük, majoránnával és zsályával ízesítjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.
  • A bográcsba tesszük a felaprított szalonnát és vöröshagymát, majd ezt megpirítjuk, és ekkor beletesszük a húst. sózzuk, borsozzuk, majd egy idő elteltével hozzáadjuk a májat és a gombát. Közben felöntjük a borral, majd a végén belekerül a borsó és a bab is.
  • Amikor minden teljesen puhára főtt, ízlés szerint kenyérrel, burgonyával vagy rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vörösboros szarvas csíkok-hoz!

Tápérték

Kalória: 881kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 67gZsír: 58gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 1gKoleszterin: 359mgNátrium: 532mgKálium: 1256mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 3985IUVitamin C: 19mgKalcium: 59mgVas: 13mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 610, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése