Vörösboros szarvas csíkok recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 95 perc.
Vörösboros szarvas csíkok
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vörösboros szarvas csíkok.
Hozzávalók
- 1,5 kg szarvascomb
- koriander tört
- kakukkfű
- rozmaring
- olaj
- 20 dkg csirkemáj
- majoránna
- zsálya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 db vöröshagyma
- só
- fekete bors őrölt
- 20 dkg gomba
- 2 dl vörösbor
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg vajbab
Elkészítés
- A szarvascombot egyforma csíkokra felvágjuk, majd egy edénybe tesszük, meghintjük korianderrel, rozmaringgal és kakukkfűvel, majd annyi olajat öntünk rá, hogy teljesen ellepje. így 1-2 napot hűvös helyen állni hagyjuk.
- Ezután a májat is felszeleteljük, majoránnával és zsályával ízesítjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.
- A bográcsba tesszük a felaprított szalonnát és vöröshagymát, majd ezt megpirítjuk, és ekkor beletesszük a húst. sózzuk, borsozzuk, majd egy idő elteltével hozzáadjuk a májat és a gombát. Közben felöntjük a borral, majd a végén belekerül a borsó és a bab is.
- Amikor minden teljesen puhára főtt, ízlés szerint kenyérrel, burgonyával vagy rizzsel kínáljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vörösboros szarvas csíkok-hoz!
Kalória
Kalória: 881kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 67gZsír: 58gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTranszzsír: 1gKoleszterin: 359mgNátrium: 532mgKálium: 1256mgRost: 4gCukor: 5gA-vitamin: 3985IUC-vitamin: 19mgKalcium: 59mgVas: 13mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 633, mai nézettség: 1 )