Wellington bélszín recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Wellington bélszín
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Wellington bélszín.
Hozzávalók
- 50 dkg bélszín
- 20 dkg bacon
- 1 csomag leveles tészta vajas
- 1 db tojás
- póréhagyma
- petrezselyem
- 10 dkg vaj
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A húsokat jó alaposan sózzuk, borsozzuk meg minden oldalon. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és szépen lassan süssük a húsok minden oldalát addig amíg már sehol nem látunk benne rózsaszín részt.
- Ha elkészült vegyük ki a húst a serpenyőből, és a maradék vajon dinszteljünk ízlés szerint némi póréhagymát és a petrezselymet.
- Ezután terítsük ki a leveles tésztát, helyezzük rá a bacon csíkokat fedésben. A hagymás szószból tegyünk egy keveset a baconre, majd tegyük rá a hús(oka)t és a hús tetejét is öntözzük meg (de ne áztassuk el).
- Hajtsuk a húsra a bacont és a tésztát is, ügyelve arra hogy jó szorosan fedje, sehol ne legyen rajta lyuk és ne szakadjon ki.
- Egy felvert tojás sárgájával kenjük meg a tetejét, és lassan, kb. 150°C fokon süssük 30 percig. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta akkor jó.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Wellington bélszín-hez!
Tápérték
Kalória: 1365kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 43gZsír: 106gTelített zsír: 40gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 49gTrans Fat: 1gKoleszterin: 204mgNátrium: 1187mgKálium: 723mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 3249IUVitamin C: 36mgKalcium: 88mgVas: 8mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 238, mai nézettség: 1 )