Zserbó pite Zserbó pite

Zserbó pite

Édes sütemény Sütemény

Zserbó pite recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Zserbó pite

Zserbó pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zserbó pite.
4.50 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 813 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a díszítéshez:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A durvára darált diót zsíradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk és hagyjuk kihűlni.
  • A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt meggyúrjuk a tésztát. Egy 24 cm-es piteformát kivajazunk és kézzel egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát (nekem ez a Jamie féle módszer jobban bejött vajas tésztáknál, mint a hagyományos tegyük hűtőbe, aztán nyújtsuk ki, ugyanis igy nincs leeső, elszakadó tészta), szóval miután belenyomkodtuk a formába tegyük hűtőben fél órára.
  • Ezalatt az idő alatt a kihűlt diót daráljuk finomra (de előtte vegyünk ki belőle egy picit a későbbi díszítéshez). Az egész tojást keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, a kakaóport, a liszttel elkevert sütőport. a tejszínt és a rumaromát, majd robotképpel keverjük simára. Fakanállal forgassuk bele a darált diót és a felvert fehérjét is.
  • Miután letelt a fél óra, vegyük ki a tésztát a hűtőből, tegyünk rá egy sütőpapírt, amire rászórjuk a sütőbabot (akinek nincs ilyen, nyugodtan tegyen rá igazi nyers babot) és toljuk 15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe. 15perc után vegyük ki, vegyük le róla a papírt a babbal, kenjük meg baracklekvárral, majd simítjuk rá a diós krémet. További 30 percre tegyük vissza a sütőbe.
  • Mikor megsült, hagyjuk kihűlni.
  • Olvasszuk fel a csokit gőz felett az olajjal és kenjük a kihűlt pite tetejére, szélét és közepét díszítsük a félretett pirított dióval.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zserbó pite-hez!

Tápérték

Kalória: 813kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 14gZsír: 53gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 115mgNátrium: 271mgKálium: 387mgÉlelmi rost: 6gCukor: 31gVitamin A: 809IUVitamin C: 3mgKalcium: 150mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 616, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése