Zserbó pohárkrém
Pohárdesszert

Zserbó pohárkrém

Zserbó Pohárkrém – A hagyomány és kreativitás tökéletes kombinációja

Zserbó pohárkrém recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

Üdvözöljük Önöket ebben a finom, kreatív és édes gasztronómiai utazásban, ahol egy olyan sütemény ízvilágát hozzuk el Önnek, amely egybefonja a hagyományt és a modernitást: a zserbó pohárkrém. A magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, a zserbó, most egy új köntösben jelenik meg, egyben hűen őrizve a klasszikus sütemény gazdag, diós, rumos, lekváros karakterét. Ez a recept tökéletes választás bármilyen alkalmazra, legyen az egy családi összejövetel, baráti összejövetel, vagy egy elegáns vacsora. Készüljön fel arra, hogy elmerüljön a zserbó pohárkrém ízvilágában, amely a hagyományos recept összes kedvenc elemét ötvözi egy modern, egyszerűen elkészíthető, mégis csodálatosan dekoratív desszertben.

Zserbó pohárkrém

Zserbó pohárkrém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zserbó pohárkrém.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 607 kcal

Hozzávalók
  

  • 40 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 üveg baracklekvár kicsi
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A krémsajtot jól kikeverjük a porcukorral. Ha savanykás a lekvár, akkor több cukrot tegyünk a krémsajthoz, de ha nagyon édes lekvárunk van, használjunk kevesebb cukrot.
  • A tejszínből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a krémsajthoz.
  • A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
  • A krém felét a poharak aljára halmozzuk, 3 kiskanál baracklekvárt teszünk rá, és megszórjuk a dió felével. Ráhalmozzuk a krém másik felét, erre is teszünk baracklekvárt, és a dió másik felét, majd megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zserbó pohárkrém-hez!

Nutrition

Kalória: 607kcalSzénhidrát: 51gFehérje: 7gZsír: 44gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 249mgKálium: 252mgÉlelmi rost: 2gCukor: 36gVitamin A: 1493IUVitamin C: 5mgKalcium: 111mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword pohárdesszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A zserbó, egy nagyon népszerű és hagyományos magyar sütemény, amelyet általában az ünnepek alatt készítenek. Nevét Gerbaud Emilről, a 19. századi, híres svájci cukrászról kapta, aki Budapesten nyitott cukrászdát. Az eredeti zserbó dióval, baracklekvárral és rummal készül, és csokoládéba mártva, karakterisztikusan négyzet alakban kerül tálalásra.

A zserbó pohárkrém a hagyományos zserbó alapjait veszi át egy új és modern formában. Ez a desszert a zserbó jellegzetes ízeit használja fel egy könnyű, krémes pohárban tálalt verzióban. A pohárkrémek népszerűsége az utóbbi években nagy mértékben nőtt, hiszen lehetőséget nyújtanak a hagyományos sütemények újragondolására, és a fogyasztók számára igazán különleges, ízletes és vizuálisan lenyűgöző édességeket kínálnak.

Tálalás:

A zserbó pohárkrém tálalásához válasszon elegáns, átlátszó poharakat, hogy a rétegek szépen látszódjanak. A pohár aljára helyezze a diós, rumos morzsát, majd a baracklekvárt, és végül a krémes réteget. Ezt ismételje meg, amíg a pohár meg nem telik. Zárja le egy végső réteg krémmel, és a tetejére szórjon néhány darab apróra vágott diót és csokoládé forgácsot a díszítéshez. Frissen és hűtve tálalja.

Alternatív Hozzávalók:

A zserbó pohárkrém receptjében számos hozzávaló helyettesíthető, attól függően, hogy milyen diétát követ vagy milyen ízpreferenciái vannak. Dió helyett mogyorót vagy mandulát is használni lehet. Ha nem szeret alkoholt használni a süteményben, a rum helyett rumaromát vagy vanília kivonatot is használhat. A baracklekvár helyettesíthető más gyümölcslekvárral, például meggyel vagy áfonyával. A hagyományos tejtermékeket növényi alapú alternatívákkal is helyettesíthetjük, így a zserbó pohárkrém vegán változatát is elkészíthetjük.

Egészségügyi előnyök:

Bár a zserbó pohárkrém édes desszert, tartalmaz néhány olyan hozzávalót, amely egészségügyi előnyökkel is jár. A diófélék például jó forrásai az egészséges zsíroknak, rostoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve az omega-3 zsírsavakat, az E-vitamint és a magnéziumot. A baracklekvár pedig, ha házilag készített és mérsékelten édesített, jó forrása lehet a vitaminoknak és antioxidánsoknak. Viszont, mindig tartsuk szem előtt, hogy a mértékletesség a kulcs, hiszen a desszertek magas cukortartalmúak lehetnek.

Variációk:

A zserbó pohárkrém különböző variációkban készíthető, attól függően, hogy milyen ízeket szeretnénk kiemelni. Próbálkozhatunk például egy csokoládés verzióval, ahol a baracklekvár helyett csokoládékrémet használunk. Vagy készíthetünk egy „téli” változatot, amelyben a dió helyett gesztenyét használunk, és fahéjjal, szegfűszeggel és sztáranizzsal fűszerezzük. Egy „nyári” változatban pedig friss gyümölcsöket használhatunk a lekvár helyett.

Érdekességek:

Bár a zserbó neve a híres svájci cukrász, Gerbaud Emil után lett elnevezve, maga a sütemény receptje tisztán magyar eredetű. A zserbó különlegessége, hogy idővel csak finomabb lesz, így gyakran előre elkészítik, és néhány napig pihentetik, hogy az ízek összeérjenek. A zserbó pohárkrém esetében hasonló hatást érhetünk el, ha előző nap elkészítjük, így a desszertünk még gazdagabb és harmonikusabb ízű lesz a tálalás idejére.

(össznézettség: 508, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating