Recept Zsiványpecsenye

Zsiványpecsenye

Zsiványpecsenye

Zsiványpecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Zsiványpecsenye

Zsiványpecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zsivány pecsenye.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 789 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tarja szeleteket kiklopfoljuk és ízlés szerint fűszerezzük, (só + grillfűszerek) majd kevés olajjal meglocsoljuk és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, de lehet akár 2-3 nap is.
  • A bepácolt tarjaszeletekre elhelyezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, füstölt sajtot, és a megpárolt gombát majd fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
  • A tepsit kizsírozzuk elhelyezzük a felgöngyölt tarja szeleteket, leöntjük a megmaradt olajjal és a barna sörrel. Melléjük rakjuk a cikkekre vágott, sóval fűszerezett hagymát és krumplit.
  • A tepsit lefedjük alufóliával és kb 60. percig (húspuhulásig) sütjük, majd fedetlenül további 10 percig pirosra sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zsiványpecsenye-hez!

Nutrition

Kalória: 789kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 22gZsír: 72gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 131mgNátrium: 618mgKálium: 477mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 296IUVitamin C: 9mgKalcium: 227mgVas: 2mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 844, mai nézettség: 2 )