Zsiványpecsenye recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Zsiványpecsenye
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zsivány pecsenye.
Hozzávalók
- 80 dkg sertés tarja szeletek
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 dkg burgonya
- 4 db vöröshagyma (ízlés szerint)
- 10 dkg gomba
- 1 dl barna sör
- só
- grill fűszerek
- zsír
- olaj
Elkészítés
- A tarja szeleteket kiklopfoljuk és ízlés szerint fűszerezzük, (só + grillfűszerek) majd kevés olajjal meglocsoljuk és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, de lehet akár 2-3 nap is.
- A bepácolt tarjaszeletekre elhelyezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, füstölt sajtot, és a megpárolt gombát majd fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
- A tepsit kizsírozzuk elhelyezzük a felgöngyölt tarja szeleteket, leöntjük a megmaradt olajjal és a barna sörrel. Melléjük rakjuk a cikkekre vágott, sóval fűszerezett hagymát és krumplit.
- A tepsit lefedjük alufóliával és kb 60. percig (húspuhulásig) sütjük, majd fedetlenül további 10 percig pirosra sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Zsiványpecsenye-hez!
Nutrition
Kalória: 789kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 22gZsír: 72gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 131mgNátrium: 618mgKálium: 477mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 296IUVitamin C: 9mgKalcium: 227mgVas: 2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 844, mai nézettség: 2 )