A sertés részeinek elnevezései és a felhasználásuk módjai.
-Fej: főzve, fülek és az orr kocsonyának, a toka rész zsírnak, szalonnának
-Tarja: egybesütve, szeletelve, rántva, kolbászhoz, apróhúsnak, pácolva, füstölve
-Hosszú karaj: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
-Rövid karaj vagy borda: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
-Comb, sonka: egybesütve, apróhúsnak, pácolva, füstölve (sonka)
-Oldalas: sütve, pácolva, apróhúsnak, füstölve, főzve
-Dagadó: főzve, apróhúsnak, vagdaltnak
-Lapocka: egybesütve, párolva, pörköltnek, paprikásnak, tokánynak, pácolva, füstölve (kötözött sonka)
-Csülök: sütve, pácolva, füstölve, kocsonyának
-Köröm: pörköltnek, pácolva, kocsonyának, füstölve
-Farok: főzve, pörköltnek, kocsonya