Sertés részei

A sertés részeinek elnevezései és a felhasználásuk módjai.

-Fej: főzve, fülek és az orr kocsonyának, a toka rész zsírnak, szalonnának


-Tarja: egybesütve, szeletelve, rántva, kolbászhoz, apróhúsnak, pácolva, füstölve


-Hosszú karaj: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve


-Rövid karaj vagy borda: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve


-Comb, sonka: egybesütve, apróhúsnak, pácolva, füstölve (sonka)


-Oldalas: sütve, pácolva, apróhúsnak, füstölve, főzve


-Dagadó: főzve, apróhúsnak, vagdaltnak


-Lapocka: egybesütve, párolva, pörköltnek, paprikásnak, tokánynak, pácolva, füstölve (kötözött sonka)


-Csülök: sütve, pácolva, füstölve, kocsonyának


-Köröm: pörköltnek, pácolva, kocsonyának, füstölve


-Farok: főzve, pörköltnek, kocsonya

(össznézettség: 31, mai nézettség: 1 )