Go Back
+ servings
Szilvás rácsos pite

Szilvás rácsos pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás rácsos pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás Dessert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 744 kcal

Hozzávalók
  

töltelékhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a többi alapanyagokat és jó alaposan összegyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  • A szilvát megmossuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd megszórjuk fahéjjal és óvatosan összekeverjük a kezünkkel.
  • A tészta 2/3 részét kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, megkenjük lekvárral és a szilvákat szépen rátesszük a tetejére. A maradék tésztából elkészítjük a rácsokat,majd tojással lekenjük a tésztát.
  • Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szilvás rácsos pite-hez!

Tápérték

Kalória: 744kcalSzénhidrát: 102gFehérje: 11gZsír: 34gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 67mgNátrium: 671mgKálium: 259mgÉlelmi rost: 4gCukor: 36gVitamin A: 1735IUVitamin C: 10mgKalcium: 176mgVas: 4mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!