Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Almafánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almafánk.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
10
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
561
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
80
dkg
alma
35
dkg
liszt
2
db
tojás
1/2
csomag
sütőpor
2
evőkanál
cukor
a sütéshez:
olaj
a szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Az almákat alaposan meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat és durvára reszeljük.
Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a cukrot és jól összekeverjük.
A reszelt almát és a tojásokat a lisztes keverékhez adjuk, majd kézi habverő vagy fakanál segítségével homogén állagú masszává dolgozzuk.
Egy mélyebb serpenyőben elegendő mennyiségű olajat hevítünk közepes lángon.
Az almatésztából egy evőkanállal kisebb adagokat veszünk és óvatosan az olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Az elkészült fánkokat szűrőlapáttal kivéve papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
Tálalás előtt az almafánkokat finoman megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almafánk-hoz!
Tápérték
Kalória:
561
kcal
Szénhidrát:
111
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
8
g
Telített zsír:
1
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
4
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
82
mg
Nátrium:
221
mg
Kálium:
339
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
37
g
Vitamin A:
227
IU
Vitamin C:
9
mg
Kalcium:
140
mg
Vas:
5
mg
Keyword
alma, Almafánk, Cukor, Liszt, Porcukor, sütőpor, tojás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!