Go Back
+ servings
Egy tányéron aranybarna, frissen sütött almafánkok porcukorral meghintve.

Almafánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almafánk.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 561 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

a szóráshoz:

Elkészítés
 

  • Az almákat alaposan meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat és durvára reszeljük.
  • Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a cukrot és jól összekeverjük.
  • A reszelt almát és a tojásokat a lisztes keverékhez adjuk, majd kézi habverő vagy fakanál segítségével homogén állagú masszává dolgozzuk.
  • Egy mélyebb serpenyőben elegendő mennyiségű olajat hevítünk közepes lángon.
  • Az almatésztából egy evőkanállal kisebb adagokat veszünk és óvatosan az olajba helyezzük, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
  • Az elkészült fánkokat szűrőlapáttal kivéve papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
  • Tálalás előtt az almafánkokat finoman megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almafánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 561kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 12gZsír: 8gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 221mgKálium: 339mgÉlelmi rost: 7gCukor: 37gVitamin A: 227IUVitamin C: 9mgKalcium: 140mgVas: 5mg
Keyword alma, Almafánk, Cukor, Liszt, Porcukor, sütőpor, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!