Go Back
+ servings
Flódni

Flódni

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flódni.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás desszert
Konyha Zsido
Mennyiség 12 főre
Kalória 960 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom.
  • Öt részre osztom, az egyik egy kicsit nagyobb legyen.
  • Mindegyiket sorban, vékonyra nyújtom, a legnagyobbal kibélelek egy tepsit, erre máktölteléket (a darált mákot borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt adok bele) kenek.
  • Ráhelyezem a következő tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül.
  • Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket (a darált diót borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverek bele) halmozom.
  • A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítok az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenem, és lassú tűzön készre sütöm. (Valamennyi tölteléket kihűtve teszem a tésztába).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Flódni-hoz!

Tápérték

Kalória: 960kcalSzénhidrát: 144gFehérje: 17gZsír: 38gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 49mgNátrium: 212mgKálium: 676mgÉlelmi rost: 15gCukor: 62gVitamin A: 880IUVitamin C: 8mgKalcium: 329mgVas: 6mg
Keyword desszert, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!