Go Back
+ servings
Sarkadi pecenye: Egy tányéron tálalt, sajttal megszórt, gombás-kolbászos sertéskaraj szeletek, mellékelve petrezselymes burgonyával.

Sarkadi pecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarkadi pecsenye.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 579 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg sertés karaj
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg csiperkegomba barna
  • 1 evőkanál liszt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 db uborka
  • 10 dkg sajt reszelt
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A sertés karajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  • Egy széles serpenyőben olvasszuk fel a vajat. A hússzeleteket mindkét oldalukon pár perc alatt megpirítjuk, majd egy sütőben használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
  • A csiperkegombát szeletekre vágjuk és a serpenyőben maradt vajon pár percig pirítjuk. Borsozzuk.
  • A gombához hozzáadjuk a lisztet és kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel és 2-3 percig forraljuk, míg besűrűsödik.
  • A lángolt kolbászt és az uborkát felkarikázzuk. A sajt kétharmadát, a kolbászt és az uborkát hozzáadjuk a gombás mártáshoz és jól elkeverjük.
  • A hússzeletekre halmozzuk a gombás-kolbászos tölteléket. Megszórjuk a maradék sajttal.
  • Forró sütőben addig sütjük, míg aranybarnára pirul.
  • Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sarkadi pecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 579kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 48gZsír: 39gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 180mgNátrium: 1091mgKálium: 1005mgÉlelmi rost: 1gCukor: 6gVitamin A: 793IUVitamin C: 2mgKalcium: 314mgVas: 2mg
Keyword csiperkegomba, lángolt kolbász, Liszt, Sajt, Sarkadi Pecsenye, sertés karaj, Tej, Uborka, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!