A vajat 10 dkg porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát kis adagokban két réteg sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
A felének a középébe kisméretű formákkal csillag és szív alakú lyukakat készítünk.
A linzereket sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175°C fokon tepsinként 8-10 percig sütjük. (Vigyázat, gyorsan megéghet!)
Amíg a tészta hűl, addig a dzsemet simára keverjük a citromlével, majd kissé felmelegítjük.
A lyukas linzereket meghintjük a maradék porcukorral, a dzsemet a többi linzerre kenjük, majd összeragasztjuk a tetüjükkel. Kissé rányomjuk és száradni hagyjuk.