Go Back
+ servings
Szarvaskolbász

Szarvaskolbász

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvaskolbász.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 3 hours
Teljes idő 3 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 75 főre
Kalória 554 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagy lyukú darálón ledaráljuk.
  • Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétféle paprikával, a többi fűszerrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, valamint a nátrium-benzoáttal. (Pikánsabbá tehetjük még a masszát 2-3 citrom reszelt héjával, illetve 40-50 dkg szárított paradicsom aprítékának hozzákeverésével.)
  • 24 órán át pihentetjük a bekevert kolbászhúst, majd jó szorosan betöltjük az előzőleg beáztatott és kimosott sertésbélbe.
  • Az így elkészített kolbászokat hideg füstön 2-3 napig füstöljük, majd hűvös száraz helyen tároljuk fogyasztásig.
  • Füstölés nélkül sütve vagy főzve, frissen is fogyasztható különböző köretekkel a savanyúkáposztától a polentáig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvaskolbász-hoz!

Tápérték

Kalória: 554kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 37gZsír: 44gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 169mgNátrium: 1690mgKálium: 550mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 67IUVitamin C: 5mgKalcium: 22mgVas: 5mg
Keyword fekete bors, fokhagyma, Füstölés, Fűszerpaprika, Kömény, Magyar konyha, Pihentetés, Polenta, Savanyúkáposzta, Sertésbél, Sertéshús, Szalonna, Szarvascomb
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!