Go Back
+ servings
A képen egy tányéron tálalt avokádós csirkesaláta látható, mely friss, tépkedett jégsaláta leveleken nyugszik. A saláta tetején aranybarna csirkemell darabok és pirított gombák helyezkednek el, megöntözve egy gazdag, krémes, valószínűleg kapros vagy fűszeres tejföl alapú öntettel. Az étel színei és textúrái élénk kontrasztot képeznek a narancssárga alátéttel. Az egész kompozíció ízletes és hívogató, megfelelő egy egészséges, tápláló ebédhez vagy vacsorához.

Avokadós csirkesaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Avokádós csirkesaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Dél-amerikai
Mennyiség 2 főre
Kalória 459 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

  • 2 db jégsaláta levél

Elkészítés
 

  • A csirkemellet felkockázzuk, és bepácoljuk a curry fűszerkeverékkel, sóval és olívaolajjal, majd forró serpenyőben megpirítjuk.
  • Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított gombát, és azt is átsütjük egy kicsit. Ezután hagyjuk kihülni.
  • Az avokádót, almát és vöröshagymát felkockázzuk, a salátaleveleket összetépkedjük, de néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz.
  • A tejfölt összekeverjük a fél csomag salátaöntettel és sóval ízesítjük.
  • Óvatosan összekeverjük a saláta összetevőit (vigyázva, hogy az avokádó ne törjön össze), majd az ép salátalevelekre tálaljuk, és megszórjuk a pirított gombás csirkemellel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Avokádós csirkesaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 459kcalSzénhidrát: 25gFehérje: 32gZsír: 25gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 123mgNátrium: 1292mgKálium: 1012mgÉlelmi rost: 9gCukor: 18gVitamin A: 628IUVitamin C: 12mgKalcium: 166mgVas: 3mg
Keyword alma, avokádó, csirkemell, Curry fűszerkeverék, gomba, jégsaláta, Kapros salátaöntet, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!