Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Bácskai fokhagymás csirkecomb fehér mártással leöntve, mellé petrezselyemmel megszórt tarhonya, hagyományos zöld mintás tányéron.

Bácskai fokhagymás csirkecomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai fokhagymás csirkecomb.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 448 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkecombokat alaposan megmossuk, a forgónál kettévágjuk, majd konyharuhán leszárítjuk.
  • Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütjük.
  • Az erőleveskockát fél liter vízben felfőzzük, és apránként a hús alá öntjük. Körülbelül fél óráig pároljuk a combokat.
  • Elkészítjük a fokhagymamártást: három evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítünk, felengedjük bő egy deci leveslével. Tört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.
  • A csirkecombokat zsírjára pirítjuk, majd tűzálló tálra sorakoztatjuk. Leöntjük a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tesszük.
  • Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és párolt rizzsel vagy tarhonyával körítjük. Mellé Alföldi kadarkát vagy sört kínálhatunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai fokhagymás csirkecomb-hoz!

Tápérték

Kalória: 448kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 23gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 137mgNátrium: 460mgKálium: 347mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 610IUVitamin C: 5mgKalcium: 59mgVas: 2mg
Keyword Alföldi kadarka, Bácskai fokhagymás csirkecomb, Csirkecomb, Erőleveskocka, fokhagyma, Hagyományos recept, Liszt, Magyar ételek, Magyar konyha, olaj, Párolás, petrezselyemzöld, Rántás, só, Tejföl
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!