Go Back
+ servings
Egy tányéron frissen elkészített, aranybarna almás csirkemáj, mellé tálalva egy adag rizzsel.

Almás csirkemáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás csirkemáj.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 408 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és süsük addig, amíg a zsírja ki nem sül.
  • Közben a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Amint a szalonna kisült, vegyük ki a serpenyőből és adjuk hozzá a hagymát. Pároljuk üvegesre.
  • Az almákat ne hámozzuk meg, csak kockázzuk fel őket és adjuk hozzá a hagymához.
  • A csirkemájat daraboljuk fel (nem kell túl apróra) és adjuk hozzá az almához és a hagymához, amikor az alma már félig megpuhult.
  • Fűszerezzük majoránnával és őrölt fekete borssal. Fontos, hogy csak a végén sózzuk meg, mivel a máj gyorsan felveszi a só ízét.
  • A májnak nem kell sok idő a főzéshez, körülbelül 10 perc alatt készre sül.
  • Tálaljuk rizzsel.

Tápérték

Kalória: 408kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 26gZsír: 24gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 533mgNátrium: 780mgKálium: 542mgÉlelmi rost: 4gCukor: 14gVitamin A: 16691IUVitamin C: 35mgKalcium: 33mgVas: 14mg
Keyword almás, csirkemáj, fekete bors, Majoránna, Szalonna, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!